call us on: +86-533-4200240  E-mail: shuangying44858@163.com  Fax:+86-533-4202240
Zibo Boshan Win-Win chemicaliën Co., Ltd
Telefoon: +86-533-4200240
E-mail: shuangying44858@163.com
Productcategorie
News
Huis > Nieuws > Inhoud

Verf en Coatings het verschil van bestaan

Tijdens de renovatie, soms de eigenaars moeten kopen van hun eigen verf, wanneer de verf meester verteld om te kopen van een bepaald merk verf om te zien dat de hierboven is geschreven in de verf. Is verf en verf het zelfde ding? Als dat niet het geval is, wat is het verschil tussen verf en verf?

De evolutie van het Concept van verf, Coatings

Verf in ons land heeft een lange geschiedenis. De reden waarom genaamd verf, uit de vroege dit materiaal kan niet worden losgekoppeld van plantaardige olie en verf, dus "verven" het woord die een zware geschiedenis en eeuwenoude cultuur. Met de voortdurende ontwikkeling van wetenschap en technologie, de verfindustrie is gegroeid, de verscheidenheid van verf, categorie ook innovatieve is geweest.

De term "verf" verscheen in de jaren 1950. In de industrie is altijd geweest dat de verf en verf is alleen hetzelfde materiaal van de twee verschillende namen alleen. 20e eeuw, 50-60 jaar, en zelfs tot de jaren 1970, de industrie zal meer 'tekenen' opgevat als leren, de "verf" opgevat als algemeen bekend. Daarom, wanneer de "verf" het aantal titels met sommige academische smaak, lijkt het dat alleen de onderzoekseenheden kunnen genieten van de titel van de verf, zoals verf onderzoek instituut of verf onderzoek. Op hetzelfde moment, waar de productie-bedrijven staan bekend als de fabriek van verf, verf fabriek of fabriek schilderen.

De verwarring van verf en lak namen begon na de jaren 1980. Met de snelle ontwikkeling van de economische constructie, de snelle opkomst van de bouwnijverheid, is de verfindustrie niet langer een monopolie van de afgelopen chemische systeem situatie. Een groot aantal nieuwe binnenlandse bouwsysteem die vergelijkbaar is met de productie-eenheid gebruikte "verf" als een bedrijfsnaam. Met het grote aantal architecturale coatings kwam producten op de markt, "verven" niet alleen vanuit de Heilige academische hall, maar ook omdat de architecturale coatings voornamelijk watergedragen producten, het concept van verf en dus sociaal zijn misinterpretatie, eenzijdig dat de verf is water, ten onrechte geloven dat verf en verf zijn twee verschillende materialen, behoren tot twee verschillende industrieën.

GB c HTING verf en lak

Nationale norm (GB 5206.1) In de basisterminologie van verf en vernis woordenschat normen, coatings worden gedefinieerd door het feit dat ze worden toegepast op het oppervlak van het object vormen een solide deklaag met beschermende, decoratieve of speciale eigenschappen zoals isolatie, corrosie, markering, enz. Een algemene term voor een klasse van vloeibaar of vast materiaal. De meeste van de vroege plantaardige olie als de belangrijkste grondstof, is het bekend als verf. Nu kunsthars is vervangen door de meeste of alle van de plantaardige olie, de zogenaamde verf.

Voor de bovenstaande definitie, de volgende twee weergaven:

1, nu de reden waarom deze materialen niet zijn genaamd verf verf, meer is als gevolg van de ontwikkeling van verf soorten en categorieën, omdat de naam van de verf kan geen betrekking op de industrie bestaande producten, en de term verf kan worden bedekt industrie allerlei van producten, het gebruik van verf naam nauwkeuriger en wetenschappelijker. Zoals poeder coating producten moeten niet gebruiken voor de titel van verf, verf en verf hier is niet uitwisselbaar. Daarom, de verf kan betrekking hebben op de solide poedercoating en vloeibare verf, en de vervanging is niet, dus de standaard interpretatie niet op zijn plaats is.

2, de standaard in de terminologie van de verf van de "Note": dat "in de specifieke benaming van de verf kan worden gebruikt om uit te drukken de woorden 'verf', zoals het mengen van verf, dikke verf, etc." klopt ook. Omdat in feite de "verf" is niet alleen gebruikt in specifieke verf rassen, maar ook een groot aantal gebruikte in de categorie van de verf, zoals polyurethaan verf, acryl verf, enz., maar ook een groot aantal toepassingen in het veld verwijst naar, zoals corrosie verf , Autolak, schip verf, enzovoort. In feite, naast individuele omstandigheden, kunnen de verf en het woord gebruikelijk is, het doet niet expliciet wordt verwezen naar de specifieke soort verf worden uitgedrukt.

Verf het concept van verf moet worden gewijzigd

De zichtbare kenmerken van de verf, de verf is vloeibaar, zij kan geen betrekking op de solid verf dan vloeibare verf. Aangezien de reikwijdte van de dekking anders is, zou het moeilijk uit te leggen als de verf wordt geïnterpreteerd op dezelfde manier als het concept van de verf.

Bij de huidige, watergedragen verf en poeder coating uitgegroeid tot een klimaat, met name in watergebaseerde verf gebaseerde architecturale coatings in China's totale verf goed voor ongeveer 38%. Als de watergebaseerde verf en vette verf zijn chemische eigenschappen zijn in wezen verschillende, watergedragen verf en vette verf producteigenschappen zijn ook zeer verschillend, dan is de watergebaseerde verf als een belangrijke tak van de oude begrip van de verfindustrie onwetenschappelijk The watergedragen verf en olie (verf) dient te worden gekoppeld als twee verschillende series van vloeibare coatings.

Daarom, in de basisterminologie normen, moeten niet alleen correct wijzigen de standaard coating termen, maar ook verf, verf en watergedragen verf terminologie normen. Zij zijn als volgt gedefinieerd:

Een algemene term voor een klasse van vloeibare of vaste materialen die kunnen worden toegepast op het oppervlak van een object te vormen een solide deklaag met beschermende, decoratieve of speciale eigenschappen zoals isolatie, corrosie, markering en dergelijke. Inclusief olie (verf), watergedragen verf, poeder coating.

Paint: Stroombare vloeibare coating. Inclusief olie (paint) en watergedragen verf.

Paint: Een organisch oplosmiddel als een medium of een zeer solide, oplosmiddelvrije olieachtige verf.

Watergedragen verf: water opgeloste of water verspreide verf kan worden.

Het bovenstaande is het verschil tussen verf en lak.


Neem contact op met ons
Address:Xiajiazhuang stad, Boshan Dist., Zibo, Shandong, China
Tel: +86-533-4200240  Fax:+86-533-4202240
E-mail:shuangying44858@163.com
Copyright © Zibo Boshan Win-Win chemicaliën Co., Ltd