call us on: +86-533-4200240  E-mail: shuangying44858@163.com  Fax:+86-533-4202240
Zibo Boshan Win-Win chemicaliën Co., Ltd
Telefoon: +86-533-4200240
E-mail: shuangying44858@163.com
Productcategorie
News
Huis > Nieuws > Inhoud

Verven en CoatingsApparent functies

Geloven dat velen niet dat de decoratie van de eigenaars in de renovatie zal vragen de bouw meester begrijpen, met behulp van de verf of verf? is verf en verf het zelfde ding? Als dat niet het geval is, wat is het verschil tussen verf en verf? Laten we praten over verf en schilderen vandaag.

Verf heeft een lange geschiedenis in ons land. De reden heet verf, uit de vroege die dit materiaal onlosmakelijk verbonden met plantaardige olie en lak, is zodat het woord "verf" een zware geschiedenis en eeuwenoude cultuur draagt. Met de voortdurende ontwikkeling van wetenschap en technologie, verfindustrie groeit, verf rassen, categorieën zijn voortdurend innovatieve.

De term "verf" verscheen in de jaren 1950. In de industrie is altijd geweest dat verf en verf is alleen hetzelfde materiaal voor twee verschillende benaming. 20e eeuw 50-60 jaar, zelfs aan de 70, zal de industrie worden "verf" begrip als leren, de "verf" opgevat als algemeen bekend. Daarom, op dat moment "verven" de benaming hoeveel met sommige academische smaak, lijkt het dat alleen de onderzoekseenheid kunt genieten van de titel van twee woorden bestaat, bijvoorbeeld Paint Instituut of verf onderzoekslaboratorium. Verf op hetzelfde moment, waar de productie-ondernemingen alle genaamd verf fabriek zijn, fabriek of verf fabriek.

De verwarring van verf en lak namen begon na de jaren 1980. Met de snelle ontwikkeling van de economische constructie, de bouwsector is snel gestegen, de verf handel is niet langer een monopolie in het verleden chemische systeem. Binnenlandse bouwsysteem in een groot aantal nieuwe soortgelijke productie-eenheden gebruikte "verf" als een bedrijfsnaam. Met de grote toestroom van architectonische verf producten op de markt, het woord "verven" niet alleen vanuit de Heilige academische Hall is kwam, ook omdat de architecturale verf is voornamelijk watergedragen producten, het concept van verf dus sociaal vervormd is, eenzijdige denken dat verf waterbasis, verkeerd denken dat verven en lakken zijn twee verschillende materialen, twee verschillende industrieën.

Nationale normen (GB 5206.1) in verven en vernissen de fundamentele term voor de woordenlijst standaard, de verf wordt als volgt gedefinieerd: coating op het oppervlak kan vormen een beschermende, decoratieve of speciale energie (zoals isolatie, anti-corrosie, markering, etc.) van de Solid-State coating van een soort vloeibaar of vast materiaal. De meeste van de vroege gebruik van plantaardige olie als de belangrijkste grondstof, er wordt gezegd om te schilderen. De hars is nu groot of Alles vervangen met plantaardige olie, het heet verf.

Voor de bovenstaande definitie zijn er twee gezichtspunten

1. de reden voor dit soort materiaal is dat verf heet geen verf meer is als gevolg van de ontwikkeling van verf soorten en categorieën, omdat de naam van de verf heeft niet onder bestaande producten van de industrie, en verf die een woord kan betrekking hebben op alle soorten industrie prod ucten, het gebruik van verf namen nauwkeuriger, wetenschappelijker. zoals poeder coating producten zijn niet geschikt voor het gebruik van de benaming van de verf, verf en verf hier is niet uitwisselbaar. Daarom, de coating kan vallen, solide poedercoating en vloeibare verf, maar de vervanging is niet, dus de standaard uitleg niet zeer op zijn plaats is.

2, de standaard van de coating in de term "note": dat wil zeggen, "in de specifieke benaming van de verf kan worden gebruikt in het woord 'verf' wil, zoals het mengen van verf, dikke verf, etc." ook sommige onjuist. Omdat in feite 'tekenen' niet alleen in de specifieke verf rassen, maar ook een groot aantal van coatings in de categorie, zoals polyurethaan verf, acryl verf, enz., maar ook een groot aantal toepassingen op het gebied van generieke, zoals anti-roest verf gebruikt wordt , auto verf, mariene verf, enzovoort. In feite, naast individuele gevallen, verven en verf twee woorden is universeel, het is niet specifiek in dat de specifieke rassen kunnen worden uitgedrukt.

Het zichtbare kenmerk van verf en lak vloeibaar is, het kan niet worden bedekt met solid verf met uitzondering van vloeibare verf. Aangezien de reikwijdte van de dekking anders is, is het moeilijk uit te leggen van het concept van verf en lak.

Op dit moment waterbasis coatings en poedercoatings zijn meer en meer geworden, met name de watergebaseerde verf is de belangrijkste verf in China goed voor ongeveer 38% van het totaal. Omdat watergedragen verf en vette lak zijn chemische kenmerken fundamenteel zijn verschillende, watergedragen verf en vette verf producteigenschappen hebben ook een groot verschil, dan is het watergedragen verf als een belangrijke tak van de verfindustrie oude begrip, is niet wetenschappelijk. watergedragen verf en olieverf (seks) heb moeten worden geplaatst in vloeibare verf twee verschillende series. Meer informatie over de kennis van decoratie, kunt bezoeken: Chongqing Villa decoratie kennis ervaring.

Daarom, in de basisterminologie standaard, moeten niet alleen de standaard van verf terminologie, maar ook verf, verf en watergedragen verf terminologie normen te corrigeren. Zij kunnen worden gedefinieerd als:

Coating: Een klasse van vloeibaar of vast materiaal dat is bedekt op de oppervlakte van een object te vormen een solide film met bescherming, decoratie of speciale energie (zoals isolatie, anti-corrosie, markering, enz.). met inbegrip van watergedragen verf, olieverf (seks), poeder coating.

Paint: vloeibare verf die kan stromen. inclusief olieverf (seks) en watergedragen verf.

Verven: organische oplosmiddelen voor gemiddeld of hoog vaste stoffen, oplosmiddelvrije vette verf.

Watergedragen verven: verven die kunnen worden opgelost met water of verspreid door water.


Neem contact op met ons
Address:Xiajiazhuang stad, Boshan Dist., Zibo, Shandong, China
Tel: +86-533-4200240  Fax:+86-533-4202240
E-mail:shuangying44858@163.com
Copyright © Zibo Boshan Win-Win chemicaliën Co., Ltd